Belföld

Razziáznak Kelet-Magyarországon

Fokozott rendőrségi ellenőrzés kezdődött csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A január elsejéig tartó akcióban romániai rendőrök is részt vesznek.

Az ellenőrzés a megye teljes területére kiterjed, s célja az év végi ünnepekhez köthető jogsértések megelőzése, felderítése, visszaszorítása – tájékoztatott közleményben Fedor Rita főhadnagy, a nyírségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A közterületeken és a nyilvános helyeken, így a főbb közlekedési útvonalak mentén, pályaudvarokon, a bevásárló központok, piacok környékén és az ünnepi rendezvények helyszínein a november 25-től január 1-ig tartó akció során fokozott lesz a rendőri jelenlét Szabolcsban.

A fenyőfalopások megelőzésére az erdészekkel, mezőőrökkel és közterületi felügyelőkkel együtt rendszeresen ellenőrzik az állami, illetve magánerdők környékét. Kiemelt feladata lesz a rendőröknek a határforgalom segítése a hat szabolcsi magyar-ukrán és magyar-román átkelőhelyen, s fokozottan ellenőrzik a zöldhatár menti körzeteket is.

Fedor Rita hozzátette: az akcióban részt vesznek a társhatóságok, a vám- és pénzügyőrség, a természetvédelmi hivatal, az adóhatóság, a tisztiorvosi szolgálat, a fogyasztóvédelem, az élelmiszer-biztonsági hivatal, a munkavédelmi felügyelőség, a közlekedési hatóság, a polgárőr szervezetek, települési őrségek, polgármesteri hivatalok munkatársai is.

Emellett bevonták az akcióba a szomszédos romániai Szatmár megye rendőr-főkapitányságát is, a szabolcsi rendőrök mellett román egyenruhások is részt vesznek az ellenőrzésben, főként a pályaudvarok, bevásároló központok és piacok környékén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik