Belföld

További milliárdok a turizmusra

6,5 milliárdra forintra emelnék a turisztikai marketingtámogatás összegét.

A Fidesz 2011-re pluszpénzeket adna a turizmus területének: megemelné a marketingkiadások összegét, kompenzálná az idegenforgalmiadó-bevételeket, és többletforrást biztosítana ahhoz, hogy minél több légi járat érkezhessen Magyarországra. Mindezt Bánki Erik, a kormánypárt szakpolitikusa közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, ahol elmondta: 6,5 milliárdra forintra emelnék a turisztikai marketingtámogatás összegét.

A fideszes képviselő azt mondta, Magyarországon a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány évről évre csökkentette a turisztikai marketingköltségeket, és 2010-re nettó 4,6 milliárd forint maradt összesen. A Fidesz mostani módosítói indítványai azonban rendezni kívánják ezt a helyzetet, és így 2011-ben 6,5 milliárd forintra emelhető a turisztikai marketingtámogatás összege – fejtette ki.

Szólt arról is, hogy szeretnék, ha megújulna a Magyar Turizmus Zrt., és az eddigi pazarló, bürokratikus, túlszervezett és jelentős létszámtöbblettel működő szervezet helyett egy rugalmas, a piaci viszonyokhoz alkalmazkodni képes, költséghatékony szervezet jönne létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik