Belföld

Félmillió forint értékű kokaint foglaltak le

Csaknem félmillió forintot érő kokaint foglaltak le a rendőrök Ózdon, egy hónapon belül ez volt a harmadik nagyobb csapás, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei drogpiacra mértek.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a főkapitányság felderítő osztályának és az ózdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói a napokban Ózd belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az autó utasterében csaknem 15 gramm kokaint talált és foglalt le a hatóság.

A tapasztalatok szerint ez a fajta kábítószer ritkán fordul elő Borsod-Abaúj-Zemplénben, elsősorban a magas ára miatt. Az akciót követő házkutatások során további kábítószereket – marihuána, ecstasy -, illetve az ezek úgynevezett pakettekbe adagolásához szükséges kellékeket (fóliát, digitális patikamérleget) foglalt le a rendőrség. A drog pontos mennyiségét és hatóanyagtartalmát szakértők bevonásával vizsgálják.

A nyomozás során az ózdi kábítószer-terjesztőn kívül még hat férfit állítottak elő a helyi kapitányságra. A megyei rendőr-főkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyanúsítottak ellen, az ügyben további nyomozási cselekmények várhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik