Belföld

Ókovács Szilveszter a Duna TV élén?

A Népszabadság online kiadásában szerda este megjelentek a közmédiumok élére javasolt vezérigazgató-jelöltek nevei.

A lap által „megszerzett” lista szerint a Magyar Televízió élére Medveczky Balázs jelenlegi ügyvezető alelnököt és Kálomista Gábor filmproducert; a Duna Televízió élére Ókovács Szilveszter Hír TV-s műsorvezetőt és Papp Ferencet; a Magyar Rádió élére Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét és Újhelyi Zoltánt; a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatói posztjára pedig Belénessy Csabát, a Lánchíd Rádió volt főszerkesztőjét, az MTI jelenlegi stratégiai alelnökét és Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérigazgatóját jelölték.

A cikkben emlékeztettek rá, hogy mivel a második fordulóban már nincs kétharmados akadály a négy intézményt felügyelő kuratórium előtt, így csütörtökön megválaszthatják a közszolgálati médiumok új vezetőit. A nyolc jelölt közül csütörtökön négyet választ a kuratórium. A jelöltek meghallgatása után egyszerű többséggel megválaszthatják az új vezérigazgatókat – írták.
Az MTI szerda este megkereste Balogh Lászlót, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnökét, aki nem kívánta kommentálni a nyilvánosságra hozott listát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik