Belföld

Békésen teázott Lázár az AB-elnökkel

A Fidesz frakcióvezetője állítja: nincs köztük feszültség, a mindennapi ügyeket mindig megtárgyalják.

Még nem számolták ki pontosan, de több mint egy-két millirád forintos bevétele lehet az államnak a végkielégítések visszafizetéséből – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője kedden, miután a parlament döntött a kapcsolódó törvényről. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy mind ezzel, mind az Alkotmánybíróság hatáskörével kapcsolatos törvényekkel összefüggésben igyekezett figyelembe venni a különböző javaslatokat, az érdekképviseletek véleményét.

Lázár János arra a kérdésre, hogy miért találkozott hétfőn az Alkotmánybíróság vezetőjével elmondta: kapott egy jó teát tejjel az elnöktől, és elbeszélgettek aktuális ügyekről. Természetesenek minősítette a találkozót, ahogy fogalmazott, eddig is és a jövőben is találkozni fognak a különböző aktuális ügyek kapcsán. Hozzátette, hogy a vita eddig sem az Alkotmánybíróság és közte zajlott.

Arra a felvetésre, hogy a magántulajdon, mint alapjog miért nem került be azok közé a jogok közé, amelyek alapján az Alkotmánybíróság foglalkozhat például a költségvetéssel, adótörvényekkel, Lázár János azt válaszolta: az emberi méltósághoz való jogot fontosabbanak érezte. Mint mondta: az Alkotmánybíróság legtöbb döntése ezzel az alapjoggal kapcsolatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik