Belföld

Topegyetemek: idén is az ELTE viszi a prímet

A Szegedi Egyetem, a Semmelweis, a Corvinus és a Debreceni Egyetem folytatja a felsőoktatási intézmények rangsorát 2010-ben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a topegyetemek listájának élén, a legjobb főiskolai és egyetemi karok közül pedig idén is a bölcsészettudományi és orvosi centrumok taroltak – írja az eduline.hu a HVG Diploma 2011 különszámára hivatkozva.

Az abszolút rangsorban első helyen szereplő ELTE egyébként négy éve vezeti a Felvi kari ranglistáit. Második helyen a Szegedi Egyetem, harmadikon a Semmelweis Egyetem áll, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem és a Debreceni Egyetem követ.

Az összesített kari rangsorban a bölcsészettudományi és az általános orvosi karok diadalmaskodtak, de a legjobbak között volt a Szent István Egyetem fővárosi székhelyű állatorvos-tudományi kara, a Corvinus gazdaságtudományi kara és az ELTE-TTK.

2010-ben egyébként a turizmus-vendéglátás, valamint a gazdálkodás-menedzsment volt a legnépszerűbb alapszak, míg a kommunikáció és médiatudomány, valamint a kereskedelem és marketing veszített népszerűségéből – olvasható a cikkben.

AJÁNLOTT LINK:

A legjobb magyarországi egyetemek listája (eduline.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik