Belföld

Nem szökhet Hagyó

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának újabb három hónappal való meghosszabbítását - mondta el a Magyar Nemzetnek Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

A volt MSZP-s főpolgármester-helyettest bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával május 14-én vették őrizetbe, majd három nappal később letartóztatták, így jövő szerdán lesz fél éve, hogy börtönben ül.

Nem szökhet Hagyó 1

A főügyészség szerint azért is lenne indokolt fenntartani a letartóztatást, mert fennáll a veszélye az összebeszélésnek, annak, hogy Hagyó elszökik, elrejtőzik vagy befolyásolja a tanúkat, másrészt a bűncselekmények tárgyi súlya miatt – mutatott rá a szóvivő.

Fazekas Géza elmondta azt is, hogy az eddigi 18-ról 21-re bővült a gyanúsítottak köre, és az eddig eljárás alá vontak közül is többeket újabb bűncselekményekkel gyanúsítottak meg. Az újabb terheltek azon cégek képviselői, amelyekkel a nyomozás eddigi adatai szerint felesleges szolgáltatásokra szerződött a BKV vezetése – írta a Magyar Nemzet.

Nem szökhet Hagyó 1

A lapnak a szóvivő elmondta azt is: a BKV a napokban jelezte, hogy polgári jogi igénnyel kíván élni a büntetőeljárásban, aminek az a jelentősége, hogy így a nyomozó hatóság nagyobb vagyoni kört zárolhat. A zárlat így olyan vagyoni elemekre is kiterjedhet, amelyek nem a gyanúsított nevén vannak, de visszavezethetők hozzájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik