Belföld

Újra felvételi, még lehet jelentkezni

Hétfőig lehet jelentkezni a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételikre.

A diákok 94 intézmény több mint 1100 féle képzéséből választhatnak. Az Educatio kft. szerint a képzések zöme mesterképzés. A lehetőséggel nemcsak a korábban felsőfokú végzettséget szerzők élhetnek, hanem azok is, akik jövő januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék. Felvételi kérelem benyújtható hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu weblapról elérhető e-felvételi keretében.

Az elektronikusan jelentkezők 2010. november 15-én éjfélig rögzíthetik a szükséges adatokat, majd legkésőbb 2010. november 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt az említett honlapról kinyomtatható hitelesítő adatlap aláírásával és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre történő visszaküldésével vagy az Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni. (Az Ügyfélkapu használatához egyszeri, okmányirodában tett regisztráció szükséges.)

A kérelem benyújtásakor érdemes mérlegelni, hogy a megjelölni kívánt képzések, felsőoktatási intézmények közül melyik helyre szeretne leginkább bekerülni a jelentkező, ez alapján állítani fel a végleges jelentkezési sorrendet. Ugyan a jelentkezők a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételinél is tetszőleges számú képzést jelölhetnek meg, de felvételt csak egy képzésre nyerhetnek. A jelentkezési sorrend felállításában segíthet a www.felvi.hu honlapon elérhető pontszámító kalkulátor, amellyel bárki kiszámíthatja, melyik intézménybe van esélye bekerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik