Belföld

Pokorni nem lát koalíciós vitát

Szerinte a Hoffmann Rózsával folytatott vita alapja csupán szakmai nézetkülönbség.

Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának elnöke korábban az oktatási törvény koncepciójával szemben fogalmazott meg kritikákat. A fideszes politikus az Inforádióban ma azt mondta, a KDNP-s oktatási államtitkárral folytatott vita hátterében nem koalíciós nézeteltérés áll, hanem szakmai véleménykülönbség. Mint mondta, bár jobb lett volna, ha a tervezet kidolgozása közben szakértői konzultációra kerül sor, de bizonyos értelemben még jó is, hogy így a nyilvánosság értesül a folyamatról.

Pokorni szerint a felsőoktatás átalakításáról szóló vitának a télen le kell zajlania, hogy legkésőbb áprilisban benyújthassák a törvény koncepcióját, a parlamentben pedig még nyár előtt elfogadják a jogszabályt. A politikus elmondta, a diákok felkészültségét szeretnék javítani, valamint igazságosabban osztanák el az államilag finanszírozott helyeket, de nem az a cél, hogy kevesebben jussanak a felsőoktatásba.

Az Index közben arról számolt be, hogy Hoffmann Rózsa a győri Széchenyi István Egyetem csarnokában kétezer fő előtt tartott előadást. Az esemény miatt a tanítás számos intézményben szünetelt, így az államtitkár beszédét nagy számú pedagógus hallgathatta meg. Hoffmann Rózsa a kisalfold.hu beszámolója szerint arról beszélt, hogy a készülő új nemzeti alaptanterv visszahozza az értékeket. Az államtitkár azt mondta, “toleránsan toleránsan követeljük meg azt a munkát, amit a gyerekek el tudnak végezni minden sérülés nélkül” – olvasható a tudósításban.

AJÁNLOTT LINKEK:

Pokorni örül a Hoffmann Rózsával folytatott vitának (Inforádió)
Kétezer pedagógussal hallgattatták meg Hoffmann Rózsát (Index)
Hoffmann Rózsát hallgatták a tanárok Győrben, több iskolában tanszünet volt (kisalfold.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik