Belföld

Az Omninvest visszafizette a kétmilliárdos támogatást

A cég szerint ez nem azt jelenti, hogy elismerik a vádakat.

Korábban Papcsák Ferenc leköszönő elszámoltatási kormánybiztos bejelentette, hogy a H1N1 elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft. ügyében feljelentést tesz a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI). Mint elmondta, a vakcina kifejlesztésének ellenőrzése során több mint kétmilliárd forint felhasználásával kapcsolatban állapítottak meg szabálytalanságot.

Németh Zsolt, a cég szóvivője az MR1-Kossuth Rádióval azt közölte, tegnap visszafizették a kétmilliárdos összeget. Hozzátette, tavaly 400 ezer H1N1 vakcinát adtak el külföldre, így tudták most a kérdéses összeget visszautalni.

A cég már korábban jelezte, vállalják a kétmilliárdos állami támogatási összeg visszafizetését, mert meg kívánják őrizni a cégnél meglévő több száz munkahelyet, illetve “nem akarják abba a helyzetbe hozni a magyar államot, hogy konfrontálódnia kelljen az Európai Unióval a pályázati kifizetések elszámolása során”. Ennek ellenére hozzátették azt is, hogy a velük kapcsolatos vádakat nem ismerik el.

A magyar vakcinagyártóval kapcsolatos egyik fő vád egyébként az, hogy saját cégét bízta meg a pályázatban vállalt kutatás-fejlesztés elvégzéséhez.

AJÁNLOTT LINK:

Visszautalta a kétmilliárdot az Omninvest (MR1-Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik