Belföld

A traktoros táblák miatt tett feljelentést az MSZP

Egy fővárosi szocialista képviselő szerint a 2006-os traktoros tüntetés miatt kihelyezett táblák nagy részének nyoma veszett.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője, mert eltűnt 130 darab, úgynevezett “mezőgazdasági vontatóval behajtani tilos” tábla a fővárosban. A politikus a Független Hírügynökségnek elmondta: az a tábla, amelyet Ughy Attila városképvédelmi tanácsnok ajándékozott Horváth Csaba szocialista frakcióvezetőnek, nem lehetett volna törvényesen nála.

Szaniszló Sándor emlékeztetett: Ughy Attila a Fővárosi Közgyűlés előző ülésén adott át egy olyan táblát, amelyből 153 darabot még egy 2006-os traktoros tüntetés miatt helyeztek el számos fővárosi útvonalon. Előtte a városképvédelmi tanácsnok arról számolt be: éjszaka eltávolították az összes ilyet Budapestről. A szocialista politikus elmondta: ezek a táblák a Fővárosi Közterület-fenntartó, illetve a főváros tulajdonai, az FKF-nél viszont csak 23 darab van belőlük, vagyis 130 eltűnt. Az MSZP-s képviselő arra kérte a tanácsnokot, hogy működjön együtt a hatóságokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik