Belföld

A kormány bemutatja az EU-elnökség szóvivőit

Az elnökség "magyarországi arca" Bakos Piroska lesz.

A kormány pénteken bemutatja a 2011 első felében esedékes magyar EU-elnökség három szóvivőjét, Bakos Piroskát, Polner Gergelyt és Hajdú Mártont – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság. A Külügyminisztérium szeptember közepén számolt be arról, hogy az elnökség “magyarországi arca” Bakos Piroska lesz. A Magyar Televízió ismert szerkesztő-műsorvezetője látja el a fél éves időszakban az EU-elnökség hazai szóvivői teendőit.

Bakos Piroska – aki a kulturális kísérőrendezvények háziasszonya is lesz – az korábban azt mondta: közérthetően szeretné bemutatni az uniós folyamatokat és döntéseket, a cél egy “ember közeli” elnökség megteremtése.

Polner Gergely az Európai Parlament alkalmazottja, Hajdú Márton pedig az Európai Bizottság munkatársa, őket “kölcsönadják” a magyar kormánynak az elnökség idejére. Polner Gergely eddig Londonban, Hajdú Márton Brüsszelben dolgozott. Mindketten a magyar EU-elnökség külföldi szóvivői feladatait fogják ellátni Brüsszelben – mondta el Urkuti György, a Külügyminisztérium EU elnökségi kommunikációs főosztályának vezetője.

Az EU-elnökségi szóvivőket a Külügyminisztériumban kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón mutatják be a sajtónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik