Belföld

Török Gábor: ma nyert ügye van Lázárnak

Török Gábor a legújabb blogbejegyzésében Lázár János politikusi karrierjét és teljesítményét vette górcső alá.

Török szerint a széles nyilvánosság még csak most fedezi fel magának Lázárt, miközben a politikus már legalább egy évtizede küzd ezért a figyelemért.

“Amikor bekopogott Medgyessyhez, a Fidesz mezei, fapados képviselői közé számított, amikor kordont bontott, már bizottsági elnök, szakpolitikai kabinetvezető és frakcióvezető-helyettes is volt. Mára pedig az egyik legtöbbet szereplő, legtöbb reflektorfényt vonzó politikusa a kormánypártnak” – írta a politológus a blogjában. “Mindez óriási előrelépés, fényes bizonyítéka annak, hogy kétségtelenül tehetséges politikussal van dolgunk” – teszi hozzá.

Török szerint nem ostobaság arra gondolni, hogy Lázár versenyelőnyének egyik fontos eleme – a rá jellemző relatív önjáróság mellett – a tervezés, az előrelátás képessége lehetett.

“Kényszerpálya – bizonyára ez lenne a legtöbb politikával foglalkozó véleménye arra a kérdésre, hogy miért nem választott a mostani helyzetben más utat Lázár” – jegyzi meg. Török szerint a Fidesz frakcióvezetője ma bizonyára azt gondolja, hogy jól jött ki az eseményekből, sikerrel menedzselte az ügyet, megoldotta a rá bízott feladatot. “Ha a mostani politikai viszonyokat figyeljük, akkor kétségtelenül igaza is van. Ma nyert ügye van” – jegyzi meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik