Belföld

Nincs döntés a gázárról, a nők nyugdíjáról

A kormányszóvivő szerint a végleges döntéshez még a részletekről kell megállapodni.

Sem a gázárról, sem a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának részleteiről nem döntött tegnap éjszaka a kormány. A kormányszóvivő azt mondta, jövőre biztosan életbe lép a nők nyugdíjba vonulását érintő szabályozás, csak a részletekről nem született még döntés.

A szabályok még nem tisztázottak, de az már kiderült, hogy a fedezetet a munkavállalók által fizetendő nyugdíjjárulék fél százalékos emelésével biztosítanák. A kormányszóvivő szerint a végleges döntéshez még a részletekről kell megállapodni.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a kormány megbízta Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy szerdáig dolgozza ki a kedvezményes nyugdíjba vonulás részleteit. Nagy Anna ezt úgy kommantálta: lehet, hogy már szerdára, de novemberben biztosan tisztázódnak a részletek.

A gázár kapcsán egyelőre annyit tudni, hogy az állam továbbra is kordában kívánja tartani az energiaárak emelkedését. Ezt a Magyar Televízió reggeli műsorában az energiaügyi és otthonteremtési államtitkár mondta. Bencsik János azt mondta, úgy számolnak, hogy jövőre szükség van minimális emelkedésre az energiahordozók terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik