Belföld

Lekerülnek a napirendről a Lázár-javaslatok

Administrator
Administrator

2010. 11. 08. 14:12

Az Országgyűlés a tervezett módosítások miatt mégsem ma tárgyal az indítványokról.

A házbizottság rendkívüli ülésén a Fidesz kérte a változtatást. A testület később dönt egyebek mellett arról, milyen ütemezésben folytatják a tárgyalást, lesz-e például szerdán is ülésnap.

Lázár János azt reméli, hogy az Országgyűlés már ekkor dönthet az önálló indítványait érintően általa javasolt, bizottsági indítványként a Ház elé kerülő módosító indítványokról.

A politikus hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján hozzátette, reméli, legkorábban jövő kedden már végszavazást tarthatnak a 98 százalékos különadóra, az alkotmány módosítására és az Alkotmánybíróság hatáskörére vonatkozó indítványokról.

Erről előzőleg Lázár János azt mondta, javasolja, emeljék fel az adó összeghatárát 3,5 millió forintra, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele. Az állami és önkormányzati vezetők, valamint az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében azonban megmaradna a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt. A különadót öt évre visszamenőleg kellene megfizetni. A módosítási javaslatot várhatóan még hétfőn az Országgyűlés költségvetési bizottsága fogja benyújtani.

Az alkotmánymódosítással összefüggésben pedig a parlament alkotmányügyi bizottsága nyújt majd be módosító javaslatot, amellyel – a testület elnökének korábbi nyilatkozata szerint – finomodhat az eredeti indítvány.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.