Belföld

Nyilatkozatot követelnek Gyurcsány mentelmi jogával kapcsolatban

Az elszámoltatási kormánybiztos a főügyészség nyilatkozatát kéri.

Az elszámoltatási kormánybiztos arra kéri Kovács Tamás legfőbb ügyészt, nyilatkozzon, valóban érkezett-e a nyomozóhatóság részéről Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány.

Budai Gyula vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: kedden a parlamentben kérdésre válaszolva Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese azt mondta, “a főügyészség vizsgálja mentelmi joggal érintett személy büntetőjogi felelősségét”. Budai Gyula már szerdai tájékoztatóján is közölte, ez a személy nem más, mint Gyurcsány Ferenc.

A kormánybiztos ugyanakkor felidézte, hogy Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője úgy reagált: pillanatnyilag a legfőbb ügyész asztalán semmilyen olyan mentelmi jogot érintő indítvány nincs, amelyről a legfőbb ügyésznek dönteni kell. Itt a lehetőség, hogy a legfőbb ügyész tisztázza ezt az ellentmondást – mondta Budai Gyula, hozzátéve, hogy információik szerint körülbelül négy hete a Legfőbb Ügyészség kiemelt ügyek főosztályán található a nyomozóhatóság irata, amelyben a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik