Belföld

Marad a forgalomkorlátozás Devecserben

Mégsem szüntetik meg péntek este 20 órakor az öt hete bevezetett közúti forgalmi korlátozást a vörösiszappal elöntött Devecserben - ismertette az Újjáépítési Koordinációs Bizottság döntését az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Töttős Györgyi főhadnagy közölte: mérlegelték a védelmi bizottság által napközben megfogalmazott feloldási javaslatot, és közlekedésbiztonsági okokból úgy döntött a koordinációs bizottság, mégsem oldja fel a rendőrségi zárást.

Lasztovicza Jenő, a védelmi bizottság és a megyei közgyűlés elnöke a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság péntek kora délutáni, Devecserben tartott ülése után újságíróknak azt mondta: mivel a Veszprém megyei kisvárosban a közvetlen lakókörnyezetben végeztek a kárfelszámolási, takarítási munkákkal, a szennyező anyag elszállításával járó mindennapos komoly forgalmat le tudják szűkíteni és más utakra terelik.
Képgaléria!

Képgaléria!

Hozzátette: a további szennyező anyagok és a lakhatatlanná vált épületek bontási törmelékeinek elszállításához egy 500 méter hosszúságú mentesítő utat építenek, amely elkerüli Devecser központját.

Kolontárra és Devecserre az elmúlt egy hónapban a mindenszentek és halottak napja kivételével csak a helyi lakosok és a kárfelszámolásban dolgozó járművek juthatnak be, a sajtó munkatársai is csak külön engedéllyel dolgozhattak ott. Az átmenő forgalom elől lezárt települések határában több ponton géppisztolyos rendőrök ellenőrizték a járműveket pénteken napközben és késő este is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik