Belföld

Lázár hétfőn ismerteti javaslatát

Hogy pontosan mi lesz a javaslatban, jelenleg két ember tudja: a frakcióvezető és a miniszterelnök.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és az Országgyűlés ülésén jelenti be a 98 százalékos különadóval összefüggő, új elemeket is tartalmazó javaslatát. Ezt a miniszterelnök szóvivője közölte újságírók előtt Lázár János és Orbán Viktor péntek délelőtti megbeszélését követően. A találkozón elhangzott – ismertette Szijjártó Péter -, hogy az elmúlt két hétben élénk vita alakult ki a magyar nyilvánosságban gazdasági stabilitásról, pofátlan végkielégítésekről és alkotmányosságról.

Lázár János arról tájékoztatta a kormányfőt, hogy a vita során felmerült szempontokat, javaslatokat egytől egyig áttekintette, megfontolta, és hétfőn bejelenti az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a parlament ülésén a javaslatát, amely új elemeket is fog tartalmazni – közölte Szijjártó Péter. Hozzátette, ez az előterjesztés “még erőteljesebben fogja szolgálni” azt az eredeti célkitűzést, amely szerint Magyarországon új korszak van, és ebben véget vetnek annak, hogy “azok, akik az ország tönkretételében komoly szerepet játszottak, több tízmillió forintos végkielégítést tehessenek zsebre”.

Azt, hogy pontosan mi lesz a javaslatban, jelenleg két ember tudja: a frakcióvezető és a miniszterelnök – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik