Belföld

Az ING Bank Magyarországon

Az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe a holland ING Csoport tagja, amely második a holland pénzintézetek rangsorában és piaci értékét tekintve a 20 legnagyobb európai pénzügyi szervezet közé tartozik. Az 1991. szeptemberében alapított bank az első kizárólag külföldi tulajdonú pénzintézetként kezdte meg működését Magyarországon.

Az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe a vállalati és befektetési banki tevékenységet folytató pénzintézetek között több termék és szolgáltatás, illetve piaci szegmens tekintetében vezető szerepet játszik; piacvezető a devizakonverzió területén és kiemelkedő érdemeket szerzett az állampapír-forgalmazásban. A bank részvény-befektetési részlege fontos szerepet tölt be a magyarországi befektetési piacon, és élen jár a külföldi részvény kereskedelemben.

Az ING Cash Management üzletága több egymást követő évben (1999-2009) is elnyerte a tekintélyes szakfolyóirat (TMI) által odaítélt a “Legjobb Cash Management Bank Kelet-Európában” címet.

Főbb tevékenységi körök és pénzügyi szolgáltatások

Az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe vállalati és befektetési banki üzletágai elsősorban multinacionális cégek leányvállalatai, vezető magyar nagyvállalatok és dinamikusan fejlődő középvállalatok számára kínálnak integrált pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.



Ezek az alábbi területeket ölelik fel:

  • cash management és pénzforgalmi szolgáltatások,
  • kereskedelemfinanszírozás, forintban és devizában nyújtott hitelezés,
  • treasury tranzakciók teljes köre, azonnali és határidős kereskedelem forintban és devizában, állampapírpiac stb.
  • tőke- és kötvénypiaci eszközökön keresztül a hazai és nemzetközi tőkepiacokhoz való hozzáférés,
  • részvény-befektetési szolgáltatások,
  • tanácsadási szolgáltatások vállalati finanszírozás (corporate finance) területén
  • strukturált finanszírozás (szindikált hitelek és projektfinanszírozás)
  • letétkezelés
  • bankkártya

Az ING Bank üzleti céljai

Az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe stratégiai célja, hogy Magyarországon a vállalati és a befektetési banki piacon továbbra is az egyik legjobb pénzügyi szolgáltatóként tartsák számon. A bank jelenleg arra törekszik, hogy vállalati ügyfeleinek új, korszerű termékeket kínáljon. A jövedelmezőségi elvárásokat messzemenően szem előtt tartva a bank elsődleges célja az, hogy ügyfelei bizalmának megfeleljen és a nemzetközi elvárásokkal összhangban levő, integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson számukra.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik