Belföld

Feljelentés a 2006 őszi eseményekkel kapcsolatban

Gulyás Gergely három ügycsoportban tett feljelentést.

Feljelentést tett a legfőbb ügyésznél a fideszes Gulyás Gergely a 2006. őszi fővárosi eseményekkel kapcsolatban. A 2002-2010 között elkövetett jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke keddi sajtótájékoztatóján közölte: három ügycsoportban tett feljelentést. Az egyik azzal kapcsolatos, hogy a rendőrség által készített jelentés ugyan meghatározott több mulasztást és törvénysértést a 2006. szeptemberi eseményekkel kapcsolatban, ezt követően mégsem történt fegyelmi eljárás, feljelentés.

A másik ügy a rendőrök azonosító számának hiányával függ össze. Az albizottság vezetője szerint a testület által meghallgatott rendőri vezetők, szakértők egyértelműen nyilatkoztak arról, hogy az azonosító szám hiánya és a rendőrök jogsértő magatartásának súlyossága, tömegessége között szoros összefüggés áll fenn.

A harmadik ügy a tévészékház ostromával kapcsolatos: a feljelentés szerint egyértelműen megállapítható, hogy a rendőrség a Magyar Televízió épületének elhagyását megelőzően meg sem kísérelt gondoskodni a televízió munkatársainak biztonságáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik