Belföld

Megverték az MSZP szóvivőjét

Rátámadtak Török Zsoltra, az MSZP szóvivőjére szombatra virradó éjszaka egy éjszakai buszjáraton - közölte Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A közlemény szerint Török Zsolt fél kettő körül a nagykörúton haladó éjszakai járatra szállt fel a Blaha Lujza téren és a Jászai Mari tér felé tartott. A Nyugatinál felszállt a járműre egy feltűnően rövid hajú férfi, aki felismerve a szóvivőt „rohadt büdös komcsi” kijelentéssel nekirontott és megpróbálta lefejelni Török Zsoltot, aki elhajolt. A férfi ezután ököllel támadt a szóvivőre, akit többször is megütött a fején. A buszon utazó tömeg azonnal a megtámadott védelmére kelt és a következő megállónál leszorították a buszról a támadót – olvasható a közleményben.

Mesterházy Attila szerint a történteknek „sokkal mélyebbre ható és történelmibb tartalma is van. Ez az ország már eddig kétszer volt szerencsétlen megélni olyan korokat, ahol olyan hangulat uralkodott, mely a jelenlegi eseményhez hasonló atrocitásokat eredményezett. Ilyen hangulatot nem szabad többé megengedni egy országban”.

„Az MSZP nevében köszönöm azoknak az embereknek a segítségnyújtását, akik bátran szembeszálltak az agresszorral, még akkor is, ha ők esetleg más pártállású, más ideológiákat valló emberek voltak. Tudom, hogy Magyarország lakosságának többsége is hasonlóan cselekedett volna” – fogalmazott a pártelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik