Belföld

LB: fiktív volt Joav Blum sukorói lakcíme

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 10. 28. 17:27

A velencei-tavi telket csak állandó lakos vehette meg, így a döntés az ingatlancsere érvényességét is meghatározza.

Megszületett a héten a legfelsőbb bíróság határozata Joav Blum közokirat-hamisítási ügyében, amely kimondja: fiktív volt az a sukorói cím, amelyet lakcímként jelölt meg az üzletember a King’s City telekcseréjéhez. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közigazgatási hivatal elnöke elmondta, a döntés az ingatlancsere érvényességét alapvetően meghatározza, mivel a velencei-tavi telket csak állandó lakos vehette meg.

A Fejér Megyei Főügyészség 2009 áprilisában kezdeményezte a közokirat-hamisítással gyanúsított Joav Blum lakcímének felülvizsgálatát. A sukorói cím volt feltüntetve abban a szerződésben, amellyel Joav Blum Pest megyei telkét ajánlotta fel a velencei-tavi telekért cserébe. Első fokon a jegyző állapította meg, hogy fiktív a cím, majd Joav Blum fellebbezései alapján az ügy másodfokon a megyei közigazgatási hivatalhoz jutott, utána a Fejér Megyei Bíróságra. A bíróság ítélete ellen az üzletember felülvizsgálati kérelmet kért a legfelsőbb bíróságtól. A döntés ellen jogorvoslati lehetőség nincs.

Az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport 2013 közepére 275 milliárd forintos költséggel King’s City néven egy idegenforgalmi komplexumot hozott volna létre a Velencei-tó északi partján. A sukorói telekcsere ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is indult nyomozás és büntetőügy.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.