Belföld

LB: fiktív volt Joav Blum sukorói lakcíme

A velencei-tavi telket csak állandó lakos vehette meg, így a döntés az ingatlancsere érvényességét is meghatározza.

Megszületett a héten a legfelsőbb bíróság határozata Joav Blum közokirat-hamisítási ügyében, amely kimondja: fiktív volt az a sukorói cím, amelyet lakcímként jelölt meg az üzletember a King’s City telekcseréjéhez. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közigazgatási hivatal elnöke elmondta, a döntés az ingatlancsere érvényességét alapvetően meghatározza, mivel a velencei-tavi telket csak állandó lakos vehette meg.

A Fejér Megyei Főügyészség 2009 áprilisában kezdeményezte a közokirat-hamisítással gyanúsított Joav Blum lakcímének felülvizsgálatát. A sukorói cím volt feltüntetve abban a szerződésben, amellyel Joav Blum Pest megyei telkét ajánlotta fel a velencei-tavi telekért cserébe. Első fokon a jegyző állapította meg, hogy fiktív a cím, majd Joav Blum fellebbezései alapján az ügy másodfokon a megyei közigazgatási hivatalhoz jutott, utána a Fejér Megyei Bíróságra. A bíróság ítélete ellen az üzletember felülvizsgálati kérelmet kért a legfelsőbb bíróságtól. A döntés ellen jogorvoslati lehetőség nincs.

Az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport 2013 közepére 275 milliárd forintos költséggel King’s City néven egy idegenforgalmi komplexumot hozott volna létre a Velencei-tó északi partján. A sukorói telekcsere ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is indult nyomozás és büntetőügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik