Belföld

Az MSZP-nek most jól jönne Sólyom

Kovács László szerint a jelenlegi államfő nem fogja megóvni az Alkotmánybíróságot.

Kovács László szerint ami az Alkotmánybíróság körül történik az gyalázatos. Európában még nem fordult elő, hogy egy kormányzópárt szűkítette volna az Alkotmánybíróság hatáskörét, mert nem tetszett annak egyik ítélete – mondta az MSZP alelnöke a köztévé reggeli műsotrában.

Az ellenzéknek két lehetősége van megállítani a kormányt: az egyik az alkotmánybíróság, a másik a népszavazás. Miért volt fontos a 300 forintos vizitdíj esetén, és miért nem az a magánnyugdíjpénztárak államosításakor– kérdezte a szocialista politikus.

Kovács Lászlót meglepné, ha Schmitt Pál felemelné a szavát, hiszen az államfő korábban azt mondta, nem ellensúly akar lenni a rendszerben, hanem motor, ami az MSZP-alelnök szerint teljes szerepzavar. A szocialisták nem tesznek le a népszavazási kezdeményezésről, de civil szervezeteket és volt közéleti embereket is felkeresnek.

Kovács László nem zárta ki, hogy Sólyom Lászlóhoz fordulnak, akinek a tevékenységében ugyan voltak kifogásolnivalók, de kétségtelenül az alkotmányosság felett őrködött. Orbán Viktor politikai pályafutását azzal kezdte, hogy kiállt az alkotmányosság mellett, most ennek az ellenkezőjét csinálja – mondta végül az MSZP alelnöke.

Ajánlott link:

Sólyomot környékezi meg az MSZP? (Híradó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik