Belföld

Pécsi püspökség – elrendelték a nyomozást

Az ügyészség szerint tisztázni kell a feljelentésben foglaltakat.

Nyomozást rendel el az ügyészség ismeretlen tettes ellen. A vádhatóság szerint tisztázni kell a pécsi püspökséget, illetve egyházmegyét érintő pénzügyi, gazdasági és egyéb visszaélésekkel kapcsolatos feljelentésben foglaltakat. Ezek felvethetik a csalás, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúját – mondta a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője

“Szexuális indíttatású magatartásokról is szó van a feljelentésben, de azt, hogy ez bűncselekmény vagy sem, a nyomozás hivatott eldönteni – tette hozzá Petréteiné Malomsoki Csilla. Mint mondta: a feljelentő konkrétumokat is említett, de ezekre nem kívánt kitérni, ahogy arra sem, hogy a névtelen feljelentő felelősként említi-e Mayer Mihály pécsi püspököt és Wolf Gyulát, az egyházmegye volt gazdasági igazgatóját.

Az Index.hu. tegnap azt írta, hogy bűncselekményekkel Mayer Mihály pécsi püspököt, valamint az egyházmegye tulajdonában lévő Fény Kft. ügyvezetőjét, Wolf Gyulát gyanúsította a feljelentő. A Pécsi Egyházmegye tagadta, hogy vezetői bűncselekményt követtek volna el.

Wildmann János, az Egyházfórum főszerkesztője az Egyházfórum Alapítvány szeptemberben kiadott közleményében azt írta: a szentszék is vizsgálódott a különböző visszaélések gyanújával a püspökség vezetése ellen. Az egyházmegye ezt is tagadta. Wildmann János az Új Dunántúli Naplónak azt nyilatkozta, nincs köze a mostani feljelentéshez, annak tartalmát nem ismeri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik