Belföld

Budaházy egy főrendőrt is felrobbantatott volna

A budapesti rendőrfőkapitány egykori helyettese is célpont volt.

A budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesének kocsijára is bombát szerelt a Hunnia Mozgalom néhány katonája 2008 októberében – írja a Magyar Nemzet “a Budaházy György nevével fémjelzett büntetőügy nyomozati dokumentumaira” hivatkozva.

A lap a vallomások alapján azt írja, hogy Lapid Lajos autóján csaknem egy hónapig volt rajta a robbanószerkezetet rögzítő mágnes. Az akció nem járt sikerrel, mert az időzítő rossz volt, a pokolgép nem robbant fel. A csoport azonban nem tudta leszedni a robbanószerkezetet, mert nem volt rá idő – olvasható a lapban.

Azt már tegnap megerősítette az ügyészség, hogy videó is készült azon az estén, amikor Budaházy György és társai találkoztak egy érdi bevásárlóközpont parkolójában, és átadták a futball-labdába rejtett bombákat.

A nyomozati iratokra hivatkozva a mai Magyar Nemzet beszámol arról is, hogy a mozgalom emberei bankautomatát is robbantottak. A vallomások alapján azonban kevés robbanóanyagot raktak az automatára, és amikor az felrobbant, csak egy 20×20 centiméteres lyukat ütött rajta.

Tegnap a HírTV jelentette, hogy a vallomások szerint Budaházy György megrendelésére verhették meg 2007. december 11-én Csintalan Sándort, korábbi MSZP-s politikust, a HírTV műsorvezetőjét is.

Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt szeptember 27-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, Budaházyt terrorcselekmény bűntettével, továbbá aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik