Belföld

Negyedmillióra büntették a szemetéért

Mintegy három köbméternyi háztartási hulladéktól akart megszabadulni egy fehérvárcsurgói férfi úgy, hogy a szemetet a 81-es főút melletti mezőgazdasági területre borította. A kupacból előkerült tárgyak alapján azonban azonosították, és a bíróság - nem jogerősen - 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A szemétkupacra az erdőrész tulajdonosa hívta fel a rendőrség figyelmét – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A helyszíni szemle során a hulladékból több olyan tárgy – felcímzett dobozok, valamint egy forgalomból kivont autó rendszámtáblája – került elő, amelyek alapján a rendőrség azonosítani tudta a feltételezett elkövetőt, aki nem is tagadta, hogy ő pakolta le az érintett területen a szemetet – tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Az ügy a szakértő bevonásával lefolytatott rendőrségi eljárást követően, egy hónapon belül, gyorsított eljárással a bíróság elé került, és a férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt első fokon pénzbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik