Belföld

MSZP: egyetlen fillér sem érkezett a kórházaknak

Administrator
Administrator

2010. 10. 18. 12:32

A kórházak a szocialisták szerint forráskiegészítés helyett csak újabb kérdéseket kapnak, ami "sajátos módja az adósságkezelésnek".

Ugyan még egyetlen fillér sem érkezett az egészségügyi intézményekhez azóta, hogy a kormány augusztusban bohózatba illő kvízsorozat keretében tájékozódott arról, mekkora adósságot görgetnek maguk előtt a kórházak, forráskiegészítés helyett most is csak újabb kérdéseket kapnak – áll az ellenzéki párt MTI-hez eljutatott hétfői közleményében.

Mint írják, igaz, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár már a nyáron előrevetítette, hogy a tartozásaikról a kórházaknak a nemzeti együttműködés jegyében ezentúl negyedévente kell majd beszámolniuk a kormánynak, ám az egészségügyi intézmények aligha abban a hitben töltögették a kérdőíveket, hogy még október második felében sem látnak egy fillér többletforrást sem.

Ha akkor nem ezzel a tudattal fogadták a kormány érdeklődését, mit gondoljanak most, amikor a jövő évi költségvetési körirat egészségügyi fejezetében már arról olvashatnak, hogy az ágazat reálértéken 100 milliárd forintos elvonásra számíthat 2011-ben? – veti fel az MSZP, amely szerint “a kormánypártok ebben az ágazatban is műhibát műhibára halmoznak és ezzel újabb súlyos hazugságukat leplezik le, hiszen a kampányban még az egészségügy kiemelt nemzetstratégiai szerepéről szónokoltak”.

AJÁNLOTT LINK:

Csalás a padláson talált 27 milliárd

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.