Belföld

Házi őrizetben marad a BKV volt jogi igazgatója

Meghosszabbította a bíróság Sziebert Györgynek, a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának házi őrizetét.

A Budai Központi Kerületi Bíróság “a gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette (…) miatt (…) indult büntetőügyben meghosszabbította dr. Sz. György házi őrizetét” január 16-ig – közölte a Fővárosi Bíróság hétfőn a honlapján.

Sziebert Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben. A letartóztatást az idén szeptemberben a Fővárosi Bíróság házi őrizetre változtatta át, mert álláspontja szerint a szökés és elrejtőzés veszélye nem olyan mértékű, hogy azt csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával lehetne kizárni vagy lényegesen csökkenteni.

A kerületi bíróság október 14-ei nem jogerős döntése szerint a házi őrizet elrendelése óta a gyanúsított terhére rótt és vele közölt bűncselekmények tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült. A kényszerintézkedés különös indoka továbbra is fennáll.
Mint írták, a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható halmazati büntetés nagyságára való tekintettel továbbra is alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsított a házi őrizet megszüntetése esetén megszökne, elrejtőzne, ezért január 16-ig meghosszabbították a házi őrizetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik