Belföld

Ez várja a fővárosi ünneplőket október 23-án

A központi állami rendezvények már 22-én, pénteken elkezdődnek. Orbán Viktor a Kossuth téren mond beszédet.

Megemlékezések, fáklyás felvonulás, családi programok és koncertek várják az ünneplőket a hétvégén. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából szervezett központi rendezvények már október 22-én elkezdődnek Budapesten.

Pénteken délután 3-kor a Műegyetemen tartanak megemlékezést, ahol Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter mond beszédet. Fél ötkor fáklyás menet indul a Bem térre, itt koszorúzással emlékeznek a Bem-szobornál tartott ’56-os tüntetésre. Este hétkor Kövér László, a parlament elnöke meggyújtja a forradalom lángját a Kossuth téren. Az állami kitüntetéseket délután 5-kor és este 8-kor adják át az Országgyűlés kupolatermében.

Október 23-án reggel 9-kor ünnepélyes zászlófelvonással indulnak a szombati programok a Kossuth téren. Itt egyébként egész napos családi rendezvényekkel: koncertekkel, rajzversennyel, filmsátorral, sportsátorral, korabeli rádióadásokkal, ismeretterjesztő játékokkal várják az ünneplőket. Az Országház egész nap nyitva áll az érdeklődők előtt. Délután 4-kor Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, negyed 5-kor Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet a téren. 5-kor kezdődik a „Szabadság koncert”, amelyen fellép a „Mega” Csík Zenekar, a Belmondo és az Úzgin Üver.

AJÁNLOTT LINK:

A központi állami ünnepségsorozat programja október 22-én és 23-án

Ajánlott videó

Olvasói sztorik