Belföld

Hazugságon kapták a MAL-vezért

A Tv2 Naplója megszólaltatta a MAL Zrt. egyik volt alkalmazottját, aki rácáfolt Bakonyi Zoltán vezérigazgató szavaira.

Bakonyi Zoltántól, a MAL Zrt. vezérigazgatójától néhány napja még ezt kérdezték: Igaz, hogy egy hónapja már észlelték a gát szivárgását? Hogy lapátolva próbálták javítgatni?

A cégvezető akkor a következőt válaszolta: „Nem, nem igaz, ha véletlenül látott valaki lapátoló embereket, az teljesen természetes.”

A Napló stábjának most sikerült megszólaltatnia az alumíniumcég egyik alkalmazottját. A férfi a kérdésre, hogy valóban régóta szivárgott-e a tározó, a következőt felelte: „Igen, szivárgott, méghozzá egy hónapja, ha nem több ideje már. Az oldalán folyt ki az anyag. Nem is az volt a baj, hanem, hogy feltöltötték. Több száz köbméter vizet töltöttek bele, és ez a megengedettnél magasabb. Már a gát is magasabb. Azért, mert a timföldgyárból ki kellett mosni a tartályokat.”

A Napló több helyi lakos és a MAL alkalmazott elmondására alapozva azt a teóriát mutatta be, miszerint a végzetes napon a rengeteg iszapos víz az erős keleti szélben hullámzani kezdett, s ezt már nem bírt a korábbiaknál gyengébb anyagokból megmagasított gát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik