Belföld

Hat hónapot kapott egy autó önkényes elvételéért egy férfi

Hat hónap szabadságvesztésre ítélt a Dombóvári Városi Bíróság pénteken jogerősen egy dombóvári férfit, aki a napokban életveszélyes fenyegetéssel kényszerített két nőt az általuk használt autó átadására.

A 64 éves férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé, amely egy évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta őt – tájékoztatott Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

Ismertetése szerint a férfi szerda délután Dombóvár belvárosában egy fekete színű, fegyvernek látszó tárgyat szegezett a 28 éves nőnek és 49 éves édesanyjának, majd felszólította őket, hogy szálljanak ki a gépkocsiból, azt adják át neki, ellenkező esetben agyonlövi őket. Később kiderült, hogy egy fekete szemüvegtokot fogott a sértettekre, akik azt az adott helyzetben fegyvernek vélték.

A támadó a megszerzett autóval nagy sebességgel elhajtott a helyszínről, majd egy közeli kereszteződésben összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek nem adott elsőbbséget; a vétlen jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. A férfit a baleset helyszínére érkező járőrök fogták el.

A bíróság élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett jármű önkényes elvétele miatt mondta ki bűnösnek B. Istvánt, aki ellen ittas vezetés miatt is eljárás indult, a véralkoholszint-mérés szerint ugyanis literenként 1,23 milligramm alkohol volt a vérében.

A férfinak mindezeken túl közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt is felelnie kell, és mivel eltiltás hatálya alatt vezetett, elzárásra vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik