Belföld

Konstruktív ellenzékiségre készül a fővárosi MSZP

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 10. 14. 18:32

A tíztagú képviselőcsoport élére Horváth Csabát választották, helyettese Tüttő Kata és Trippon Norbert.

Horváth Csaba a képviselőcsoport csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: konstruktív ellenzéki politizálásra készülnek, együttműködnek a városvezetéssel minden olyan kérdésben, amely a budapesti polgárok érdekeit, életminőségének javítását szolgálja. Kritikai ellenzékiséget ígért viszont minden olyan esetben, amikor a fővárosiak érdekei sérülnének, mint mondta, a szocialisták ilyen esetekben határozottan fel fogják emelni a hangjukat.

Úgy tűnik, a költségvetéssel kapcsolatban például eltérő a véleményük, a jelek szerint az új városvezetés csontvázakat keres – mondta Horváth Csaba, arra utalva, hogy Tarlós István főpolgármester szerdán arról beszélt, rendkívül aggasztónak látja a főváros pénzügyi helyzetét. Az MSZP frakcióvezetője közölte: bízik abban, hogy a kampány végeztével lezárható a politikai pótcselekvések időszaka.

A konstruktív politizálással kapcsolatban felhívta a figyelmet a fővárosi szocialisták kezdeményezésére, amely a devizahiteles csalások megsegítését szolgálja. Horváth Csaba elmondta: a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülése után benyújtják javaslatukat. Az átmeneti segítséget jelentő program eredményeképpen 60 ezer budapesti család kaphatna támogatást a törlesztőrészletek fizetéséhez, illetve az elmaradások ledolgozásához. Így egyetlen család sem kerülne utcára a kormány felelőtlen gazdaságpolitikája miatt – jelentette ki a szocialista politikus.

A fővárosi tisztségek elosztásával kapcsolatban közölte: korrekt, mandátumarányos megállapodás született. A nyolc fővárosi bizottságból kettőt vezetnek majd a szocialisták, a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöki posztjára Andó Sándort, a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság élére pedig Szaniszló Sándort jelölik. Az agglomerációs tanácsnok Bánsághi Tamás, az informatikai tanácsnok pedig Molnár Gyula lesz.

Kérdésre válaszolva Horváth Csaba kijelentette: a Jobbikkal semmilyen módon nem tudnak és nem akarnak együttműködni a közgyűlésben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.