Belföld

Botrány Esztergomban: nem adta át szobáját a volt polgármester

Meggyes Tamás szerint szüksége van erre a szobára.

Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere a hivatalos átadás-átvételi eljárás során nem adta át a polgármesteri szobát a szavazatok csaknem kétharmadával megválasztott utódának, Tétényi Évának – mondta az új polgármester sajtóreferense. Váczy István tájékoztatása szerint a volt polgármester arra hivatkozott, hogy erre a szobára szüksége van országgyűlési képviselői munkájának ellátásához, majd az átadás során közölte, hogy október 22-ig ezt a helyiséget is kiüríti.

A volt polgármester kedden értesítette a közigazgatási hivatalt, hogy reggel kilenc órakor nem tudja elkezdeni az átadást, így az új polgármester, a jegyző, az aljegyző és a közigazgatási hivatal munkatársa 11 óráig várakozott az eljárás megkezdésére, amely formailag rendben lezajlott – tette hozzá a sajtóreferens.

Meggyes Tamástól, a várost tíz éven át irányító fideszes polgármestertől a választók megvonták a bizalmat az októberi helyhatósági választáson. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adták le a legtöbb voksot Esztergomban, csaknem 13.000 ember szavazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik