Belföld

A katasztrófa sápszedői

Megduplázódtak az albérletárak Devecserben.

Egyre több iszapkárosult keres olyan lakást vagy házat, ahol végre újra együtt lehetne a család, de albérletet egyre nehezebb találni a környéken. Mint Toldi Tamás devecseri polgármester az RTL Klub híradójának elmondta: amint híre ment a keresésnek, megduplázódtak az albérletárak.

Az elhelyezésben segítenek az önkormányzatok, civilszervezetek is. Sokan a rokonoknál húzzák meg magukat, de akinek nem volt hová menni, az a szükségszállásokra kényszerült. A devecseri polgármester is keresi az olcsó szállásokat, de ezekből egyre kevesebb van a környéken.

A Máltai Szeretetszolgálat emberei is próbálnak segíteni. Lakásbérlő programjukban regisztrálják azokat, akik otthonokat ajánlanak fel, és közvetítik azoknak, akiknek szükségük van rá. “Nem kell fizetni ezért az albérletért, a központi irodában koordinálják a beérkező felajánlásokat és igényeket, nyilván azoknak, akik rászorultak, ez semmibe nem kerül. A jelenlegi tervek szerint féléves intervallumban igyekszünk ezt koordinálni és támogatni, akik rászorultak” – mondta Varsányi Zoltán, a Máltai Szeretetszolgálat önkéntese.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik