Belföld

Hoffmann Rózsa: a magyarság az emberiség értéke

Az új Nemzeti alaptanterv értékének megfelelően kezeli majd a nemzeti kultúra kincseit - mondta az oktatásért felelős államtitkár.

A közeljövőben megalkotandó új Nemzeti alaptanterv biztosítani fogja, hogy “egy magyar iskolában, egy magyar gyerek a magyar és az egyetemes kultúrának az alapvető kincseivel szembesüljön” – jelentette ki Hoffmann Rózsa orosházi sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár elmondta, ezt szeretnék a mindennapok tanításában is megvalósítani: ezt fogják szolgálni a kerettantervek, a tankönyvek és az iskolai munkának az ellenőrzése. Szerinte mindez garantálja majd, hogy a gyerekek korszerű, a magyarságot és az európaiságot megerősítő nevelést és tanítást kapjanak.

“Szükségünk van egy olyan nemzeti alaptantervre, amely értékei között és az értékeinek megfelelően kezeli a nemzeti kultúra kincseit” – közölte a politikus, hozzátéve: a mai alaptantervben “semmi ilyesmit nem lehet olvasni, csak lecsupaszított, értéksemleges kompetenciakövetelményeket”.

Hoffmann Rózsa a magyarságot az emberiség és Európa értékének nevezte, olyan kincsnek, amelyet “ápolnunk kell, nemcsak önmagunk, hanem az emberiség számára” is. A kormánynak célja és elhatározott szándéka tovább csiszolni és gyarapítani ezt az értéket – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik