Belföld

Tarlós korrekt ajánlatot tett

Lezajlott az első politikai egyeztetés a fővárosban Tarlós István megválasztott főpolgármester és Horváth Csaba között, aki az MSZP fővárosi frakcióvezetője lesz. Tarlós ajánlata korrektvolt.

Molnár Zsolt, a fővárosi szocialisták kampányfőnöke ezt megerősítette az MTI-nek és közölte: szerdán Horváth Csaba társaságában Tarlós Istvánnál és György István főpolgármester-helyettesnél jártak a városházán. Korrektnek értékelte a Fidesz főpolgármestere által a szocialistáknak az egyeztetésen tett ajánlatot, amely álláspontja szerint leképezi a budapesti választási eredményt.

A szocialista politikus úgy látja, akár a jövő héten meg is egyezhetnek. Az MTI információi szerint az egyeztetésen nem került szóba, hogy Horváth Csaba bármilyen vezető posztot, akár főpolgármester-helyettesi széket kapna, de ahogyan ezt korábban már jelezte, ilyet nem is vállalna el. A fővárosi szocialisták hétfőn hatalmazták fel Horváth Csabát és Molnár Zsoltot arra, hogy lefolytassák a politikai egyeztetéseket. A vasárnapi választáson Tarlós István a szavazatok 53,37 százalékát szerezte meg, Horváth Csaba pedig 29,47 százalékot kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik