Belföld

Kovács László szerint megkapaszkodott az MSZP

A párt alelnöke úgy értékeli, siker, hogy egy vesztes választás után nőtt a szocialisták támogatottsága.

Igaz, hogy nem a meghatározó, pártvezetéshez tartozó MSZP-sek értek el sikereket, de ők nem is indultak pédául polgármesternek – mondta Kovács László, a párt alelnöke az MTV Ma Reggel című műsorában.

A poitikus úgy véli, Botka László szegedi polgármesteri győzelme nem az MSZP-től való távolmaradásán múlott, hanem a népszerűségén, és azon, hogy a város fejlődött az irányítása alatt. Van még jó pár ilyen hely, ahol a Fidesz nem tudta leváltani a régi polgármestert. Itt közvetlenebb kapcsolat van az emberekkel, ezért jobban meg tudják ítélni, hogy ki mit tett – jegyezte meg Kovács. Szanyi Tibor és Tóth józsef a XIII. kerületben a közvetlen kapcsolatra helyezték a hangsúlyt, ezért tudtak nyerni – tette hozzá.

Abban nem ért egyet Szanyival, hogy a 2006-oshoz kellene hasonlítani ezt az önkormányzati választást, mert azt anno megelőzte egy választási győzelem. Ehhez képest siker, hogy egy vesztes parlamenti voksolás után kapaszkodott meg az MSZP, sőt emelkedett is a támogatottsága őszre – szögezte le az alelnök.

Kovács nem hiszi, hogy beindul a csata a párton belül, néhány helyen viszont érdemes megézni, kiket indítottak sikertelenül a helyi szervezetek, és le kell vonni a tanulságot.

A Jobbikhoz viszonyítva óriási a különbség a pártok most elért eredményeiben. Egyértelmű, hogy az MSZP a második párt, ezért reméli, hogy az egyetlen alternatívája lesz a Fidesznek 2014-ben – jelentette ki a szocialista politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik