Belföld

Tarlós: új időszámítás kezdődik

Budapest új polgármestere, Tarlós István szerint a leglátványosabb áttörést Budapesten történt a mostani önkormányzati választásokon, ahol 65 baloldali, illetve liberális „vagy annak mondott” vezetés után nyert a Fidesz-KDNP által támogatott jelölt.

Tarlós István Budapest új polgármestere elsőként a rá szavazóknak köszönte meg a sikert, akik akár az ő gondolkodói köreiből kerültek ki, akár nem. Az aktivisták, az őt támogató pártok és a saját kampánycsapata mellett két személyt emelt ki akinek a legnagyobb köszönettel tartozik. Egyik a felesége, aki 37 éve kitart mellette, a másik pedig Orbán Viktor, akivel „egy mondatokból megértik egymást”, és akire a legnehezebb időkben is számíthatott.

Szerinte most először lesz a fővárosnak olyan vezetése, amelynek egy srófra jár az agya a kormánnyal. Kijelentette, hogy most egy új szellemiség jön, amikor az igazmondás, a mérnöki pragmatizmus és a többségi érdek képviselete lesz a középpontban szemben a szabad rablással.

Emellett Tarlós azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy ők emberszámba veszik majd a politikai ellenfeleiket is majd, és nem söprik majd le úgy az ő javaslataikat, ahogyan a korábbi vezetés az ellenzékkel korábban tette.

Olvasói sztorik