Belföld

Tarlós nagyon belekezdett

Minimális feldolgozottság mellett nagy fölénnyel vezet a Fidesz-KDNP jelöltje.

A szavazatok 1,75 százalékos feldolgozottságánál Tarlós István, a Fidesz–KDNP jelöltje 53,01, míg Horváth Csaba, az MSZP jelöltje 29,20 százalékon áll a budapesti főpolgármester-választáson.

Staudt Gábor, a Jobbik jelöltje 9,23, míg Jávor Benedek, az LMP jelöltje 8,56 százalékon áll. 0,39 százalékos feldolgozottságnál a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesznek 16, az MSZP-nek 11, a Jobbiknak 4, míg az LMP-nek 2 mandátuma van.

A nyugati megyékben a szavazatok 10 százalék feletti feldolgozottsága alapján a közgyűlési helyek több mint 2/3-át a Fidesz-KDNP által indított jelöltek szerezhetik meg.

Zala megyében a 15 közgyűlési helyből 10-et a kormánypártok jelöltjei kaphatnak meg. Itt a Jobbik lett az ezüstérmes, várhatóan 3 jelöltjét küldheti a közgyűlésbe. Zalában az MSZP és a helyi civilekből alakult választási szövetség várhatóan egy-egy képviselővel lesz jelen a megyeházán.

Vas megyében is tarolt a Fidesz-KDNP listája. Itt a 15 közgyűlési helyből várhatóan 11-et fognak megszerezni a kormánypártok politikusai. Vasban az MSZP két, a Jobbik egy politikusát küldheti a megyeházára. Végül vasi civilek Szolidaritás listájáról is bekerülhet egy képviselő a közgyűlésbe.

Győr-Moson-Sopron megyében 21 közgyűlési helyért szálltak harcba a pártok. A Fidesz-KDNP listájáról itt várhatóan 15-en kerülnek be a közgyűlésbe, az MSZP itt megszerezte a második helyet a maga 4 várható képviselőjével. A megyében a Jobbik valószínűleg két helyet foglalhat majd el a közgyűlésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik