Belföld

Schiffer: jól és rosszul is elsülhet

A kirívóan alacsony részvétel semmiképpen nem jó, a húsz éves összehasonlításban is nagyon alacsony fővárosi részvétel pedig önkritikára kell hogy késztesse a pártokat – vélte Schiffer András, a párt parlamenti frakcióvezetője.

Másfél éves pártként nincsenek hajszálpontos felméréseik arról, hogy számukra milyen arányú részvétel lenne a legkedvezőbb, ezért „Ez akár jól is elsülhet, meg akár rosszul is a mi esetünkben” – mondta.

A választási küzdelem nehézségeire utalva megjegyezte, hogy „egy egyre gyarapodó közösség” rövid időn belül három kampányt csinált végig gyakorlatilag fizetség nélkül. Az „embereink ki vannak véreztetve”, mert a „lelki, fizikai és minden egyéb energiáknak, sok esetben az anyagi tartalékaiknak is az utolsó cseppjeit élték fel” – fogalmazott a párt aktivistáiról.
A közeljövőben az LMP-nek szűkre kell húznia a nadrágszíjat, „nem mintha eddig nagy lábon éltünk volna”, de az, hogy a közeljövőben feltehetően nem lesz kampány, némi mozgásteret biztosít a számukra. Emellett abban is bíznak, hogy egy lassú, szerves építkezés az adományozói kedvet is serkentheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik