Belföld

OVB-elnök: bevált a kampánycsend

Az Országos Választási Bizottság (OVB) egyetlen kampánycsendsértést állapított meg, a Kurucinfo-nál- mondta el a testület elnöke.

Bordás Vilmos szerint megkönnyítette az OVB munkáját, hogy a kampánycsend – most első alkalommal – csak a szavazás napján, a voksolás befejezéséig volt érvényben.

A testület a kuruc.infót marasztalta el kampánycsendsértés miatt, mert az internetes oldal Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltjéről tett közzé egy videót vasárnap.

Bordás arról is beszámolt, hogy érkezett egy másik beadvány is, a Népszava online-nal kapcsolatban, ám ebben az esetben kiderült, hogy elektronikus hírlevélküldésről van szó, ami azért nem számít jogszabálysértőnek, mert csak azok kapták meg, akik azt előre kérték.

Személyes véleményét is elárulta, szerinte “akárhányan is bírálják”, a kampánycsend intézménye beválik és megállja a helyét például a médiában. Tudomása szerint nem érkezett az OVB elé olyan beadvány, amely érdemben befolyásolhatná a szavazás érvényességét.

Arra a kérdésre, alapvetően törvényesnek és jogszerűnek tartja-e a választást, azt mondta, szerinte az eddigiek alapján ez elmondható, ám jelezte azt is: jogorvoslati kérelmek még várhatóan érkeznek a testülethez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik