Belföld

Orbán: újra Budapest a nemzet fővárosa

A főpolgármester és a kormányfő egyaránt új korszakról beszélt.

A Fidesz elnöke szerint képes volt Magyarország arra, hogy egységesen kifejezze, mit akar, hogy átlépje saját árnyékát. Az ország ma abban is egységes, hogy merre menjen – értékelte az önkormányzati választások eredményét Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke azt mondta: egy országnak az a legnagyobb siker, ha nemzeti összefogás van valami mellett és nem valami ellen. Orbán Viktor szerint ez azt is jelenti, hogy 2010 adja meg 1990 értelmét. 20 évvel ezelőtt a magyarok egységesek voltak abban, hogy mit nem akarnak, de a mai napig nem tudták megmondani, hogy mit akarnak.

A most következő kormányzati lépésekről nem sokat beszélt, de közölte, hogy “jól tudjuk, hogy a neheze most következik”. Szerinte “nem érdemes áltatni magunkat, nehéz lesz, és lesznek olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, nem sikerül”. “Bármi lesz, mi szerényen, alázattal, a végsőkig ki fogunk tartani” – tette hozzá.

Aki most elment szavazni felhatalmazást adott, aki otthon maradt engedélyt adott a Fidesznek a munka folytatására – mondta a miniszterelnök. Budapest az elmúlt 20 évben mindig vitában állt, Budapest mától újra a nemzet fővárosa – mondta Orbán Viktor.

Budapesten 65 éven át baloldali vagy liberális vezetés volt, most fordul elő, hogy a kormány és a város vezetése egy hangon fog beszélni, ez mindenképpen megkülönbözteti az új vezetést az eddigitől – mondta Tarlós István.

Az új főpolgármester szerint a mérnöki gondolkodás, a pragmatizmus és az igazmondás váltja fel a korábbi időszakot. Tarlós István hangsúlyozta: emberszámba és politikusi számba fogják venni az ellenzéket, nem söprik le őket az asztalról, ahogyan ők tették velük, de a Fidesz-KDNP a saját programját valósítja meg. Budapest életében új időszámítás következik – zárta beszédét.

Tarlós István köszönetet mondott a választóknak és a kampánystábnak, külön köszönetet mondott feleségének, aki 37 éve mindenben mellette áll, és Orbán Viktor miniszterelnöknek, akivel – ahogy fogalmazott – egy mondatból is megértik egymást és a legnehezebb időszakban is mellette állt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik