Belföld

Előzetes eredmények 10 körül

Vasárnap este 10 óra körül már viszonylag magas, 99 százalékos feldolgozottságú előzetes eredményekről lehet majd beszámolni - mondta Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) vezetője.

Az Országos Választási Iroda (OVI) a vasárnap folyamán hat alkalommal (7, 9, 11, 13, 15 és 17.30 órakor) közöl részvételi adatokat, amelyek az OVI internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n “szavazóköri mélységig” megtekinthetők lesznek.

Az adatok feldolgozása és megjelenítése – ahogy a korábbi években is – körülbelül 40 percet vesz majd igénybe. Az internetes tájékoztató rendszer csak a gyors tájékoztatást szolgálja, a választás hivatalos (jogi) eredményét azonban a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján az illetékes választási bizottságok állapítják meg.

A választás előzetes eredményeiről magas, 95-99 százalékos feldolgozottság mellett számol majd be az OVI, az Országos Választási Központnak helyet adó Duna Palotában, várhatóan este 10 óra körül. A korábbi években a köztársasági elnök is részt vett a sajtótájékoztatón, ez minden bizonnyal ebben az évben is így lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik