Belföld

Orbán: szükség van az idősek tapasztalatára

A miniszterelnök szerint a romok eltakarítása ma is közös feladat.

Orbán Viktor szerint Magyarországnak ma különösen szüksége van az idősek tapasztalatára.”Az önök nemzedéke az, amely a második világháború után tíz körömmel kaparta ki az országot a romok alól és vett részt az újjáépítésében. A későbbi generációk tudják ezt és örökké hálásak lesznek érte” – mondta a miniszterelnök az idősek világnapja alkalmából rendezett nyugdíjas találkozón Pécsen pénteken.

Orbán Viktor úgy vélte: a romok eltakarítása ma is közös feladat, még ha ezek a romok nem is az utcán hevernek, hanem hazugságtömeg, apátia, munkanélküliség, bizalomhiány formájában keserítik a hétköznapokat. “Biztos vagyok abban, hogy ezt a munkát önök a tanácsaikkal segíteni tudják” – jegyezte meg.

A kormányfő Komlóra érkezve arról beszélt, hogy végig kell vinni a változást; most nem szabad lelassítani, “ugrás közben a lovat nem jó visszafogni”. Az egykori bányászváros főterén kijelentette: Magyarország még nagyon sok bajtól szenved, magas a munkanélküliség, rossz a közbiztonság, magas a rezsi, nem lehet megélni a nyugdíjból, nem becsülik meg a tisztességes munkát. “De én jó lelkiismerettel azt mondom, hogy az elmúlt 4 hónapban olyan változásokat indítottunk el, amelyek esélyt adnak a jövőre nézve” – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte, “ha nem lesz elegendő szavazat, ha nem kapunk nagy támogatást, azt nekem úgy kell értenem, hogy inkább le kell lassítani a kormány munkáját”. Kitért arra: vasárnap a komlóiaknak arra is választ kell adniuk, hogyan képzelik el az életüket az elkövetkezendő négy évre, “ellenzéki tűzfészket akarnak-e csinálni a városból vagy együtt akarnak működni a központi kormányzattal”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik