Belföld

A Gyurcsány-kormány Pomócsi bácsija

A Heti Válasz szerint Tátrai Miklós jelenleg egykori főnökeit tartja rettegésben.

Az előző ciklus korrupciós ügyeit feltáró nyomozások eddigi adatai szerint Hagyó Miklós kispályás volt a volt MNV-vezérhez képest – írja a hetilap. A Heti Válasz szerint öt olyan botrány is van, amely mind a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezérigazgatójának “irányába mutat”.

Ezek közül csak kettőben vonták büntetőeljárás alá, de az újság szerint a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet 2008-as eladásában is “tetten érhető” a felelőssége. A nemzeti vagyonkezelő ugyanis egy levajazott ügyletet papírozott le utólag. A lap birtokában lévő kormányzati dokumentum szerint Tátrai bizonyíthatóan tudott arról, hogy az épületért küldött pénz megelőzte a magánosításról szóló szerződést, e tényt mégis elhallgatta a nem beavatott állami vezetők elől.

“A fenti öt ügy mérlege majdnem 15 milliárd forint – veszteségben. Tátrai felelőssége mindegyikben különböző, de most úgy tűnik, kettőben neki kell elvinnie a balhét. Hacsak el nem kezd beszélni…” – írja a Heti Válasz.

Mint korábban megírtuk, a rendszer működésének egyik legszebb példája az volt, hogy a volt MNV-vezér gyermekének nagymamájának kellett ellenőriznie a nemzeti vagyonkezelő cégeit.

Ajánlott link:

Sukoró-Moszkva-tengely (Heti Válasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik