Belföld

Újabb parkolóőrök rendőrkézen

Információk szerint három parkolóőrt biztosan kihallgatnak vesztegetési ügyek miatt.

Az Index úgy tudja, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói legalább három volt budapesti parkolóőrt vettek őrizetbe, akiket szerda hajnalban vittek el a lakásukból.

Korábban már öt, a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-hez tartozó parkolóőrt kihallgattak, ők öt hónap előzetes után most szabadlábon vannak. Tállai András önkormányzati államtitkár úgy tájékoztatott, negyven boltos és öt parkolóőr gyanúsított abban a nyomozásban, amelyet hamarosan vádemelési javaslattal zár le a BRFK – írja a hírportál.

Két, korábban BÖP-ös férfi készítette azokat a felvételeket is, amelyek alapján további parkolóőrök lehetnek gyanúsítottak. A két férfi azt mondta, nem akartak együttműködni a korrupcióban, ezért kellett távozniuk a cégtől.

Egyikük 2009-ben Hagyó Miklóshoz is elment, a – szalonnát és hagymát falatozó – volt főpolgármester-helyettes viszont csak akkor fogadta őt, amikor azzal fenyegetőzött, hogy a tévéhez fordul a felvételekkel. Hagyó feljelentést tett, amelynek következtében az öt érintett parkolóőrt bilincsben elvitték. A mostani letartóztatások után a volt parkolóőrök azt mondták, az igazi bűnösök még mindig a helyükön vannak.

AJÁNLOTT LINK:

Újabb parkolóőröket vettek őrizetbe (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik