Közélet

Újabb parkolóőr teregette ki a szennyest

A Blikknek nyilatkozó férfi elárulta, megfenyegette és zsarolta több főnöke is, hogy rábírják a zsebre bírságolásra.

A lap elsőként számolt be róla: a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. öt parkolóőre megelégelte, hogy főnökeik korrupcióra kényszerítik őket, hogy minden héten leszedhessék 15 százalékos sápjukat. A dolgozók a rendőrségen is vallomást tettek az ügyben, és szavaikat fotókkal és dokumentumokkal igazolták.

„Engem egy mondvacsinált ürüggyel bocsátottak el. Azt mondták, pénzt kértem egy autóstól, hogy sztornózzam a bírságát. A bíróság azonban kimondta, hogy ilyet én nem követtem el. A kirúgásom valódi oka az volt, hogy nem vettem részt a mocskos játékban” – kezdte történetét A. Róbert, akit mielőtt beosztottak, az úgynevezett „csókos zónába”, figyelmeztették, ez egy lehetőség, amit nem szabad elpuskáznia. „Egy öreg kollégával osztottak be, aki elmondta, kiktől kell pénzt kérni. Ő egyik helyről a másikra járt a pénzért, én meg mindenkit végigbüntettem. Amikor visszaértem, azt mondták a főnökök, hogy nagyot hibáztam. Ezzel elástam magam, ki leszek rúgva” – folytatta a korábban hivatásos katonaként szolgáló férfi.

Állítása szerint négy személy az, akik szervezik és működni hagyják a korrupciót az önkormányzati tulajdonban lévő parkolási cégnél.

Rusznák Imre, a cég vezetője a Blikk megkeresésére nem akart reagálni, az általa felfogadott magánnyomozó, Sándor István azonban kifejtette véleményét: „A mi nyomozásunk is hasonló eredményt mutatott. Úgy gondolom, hogy a korrupció a felső vezetésig nem jut el. Megáll a középvezetői szinten” – nyilatkozta a volt nyomozó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik