Belföld

Budai a Club Aliga és az Álomsziget ügyét is vizsgálja

„Bajnai és Oszkó is folytatta a hazug színjátékot”.

A Club Aliga eladása és a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget nevű projekt ügyében is vizsgálódik Budai Gyula miniszterelnöki megbízott. A politikus elmondta, mindkét beruházással kapcsolatban elkezdték a vizsgálati anyag begyűjtését.

Sukoró kapcsán Budai most arról számolt be, hogy Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is tudott mindent a beruházásról. Mint mondta, a belső ellenőrzést végző PM-apparátus jelezte a jogsértést, tudták, hogy a telekcsere jogszabályba ütköző volt, s azt is tudták, a cserére azért volt szükség, hogy kizárják a versenyt.

Ehhez képest Oszkó Péter arról tájékoztatta Bajnai Gordont, hogy minden rendben van, a csere jogszerű volt – mondta Budai Gyula, aki szerint hazudtak az állami támogatás összegéről.

Szintén egy PM-levélben ugyanis az áll, a befektetők 51 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kérnek, holott az akkori kabinet 2,6 milliárdról beszélt. “Van egy olyan érzésem, hogy a King’s City-menedzsment nem rendelkezett tőkével, és az egész beruházást ebből az 51 milliárd forintos állami támogatásból akarták végrehajtani” – tette hozzá Budai.

A miniszterelnöki megbízott levélben fordult Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy mondják fel január 1-jén a beruházás koncessziós szerződést, mert ebben az esetben Joav Bluméknak 900 millió forint kötbért kell fizetniük a magyar államnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik