Belföld

Orbán mindent megígért

Inflációkövető lesz a nyugdíjemelés, a forinthiteleseken is segít a kormány.

A Szent Borbála kórház bővítését, új munkahelyeket ígért Tatabányán Orbán Viktor. Minderről Schmidt Csaba ügyvezető alpolgármester beszélt az MTI-nek, miután a miniszterelnök kedden rövid kampánylátogatást tett Tatabányán.

Orbán Viktor szerint Tatabányának is az az érdeke, hogy ne maradjon ki a változásból és a leendő városvezetés a tatabányai emberek érdekében jó együttműködést tudjon kialakítani a kormánnyal.

“Nyugdíjemelés biztos hogy lesz, mert amit vállaltunk, hogy a vásárlóérték nem csökkenthet, azt betartjuk, és az inflációval mindenképpen meg kell emelni” – válaszolta Orbán Viktor egy idős hölgy kérdésére.

A miniszterelnök a kormány eddigi intézkedéseiről is kérdezte az embereket; a megszólítottak az elszámoltatást, az adócsökkentést, a bankadót tartották pozitívnak. Elmondták, elvárják a kormánytól, hogy megoldást találjanak a Vértesi Erőmű problémájára.

A miniszterelnök tegnap Szarvason járt. A Békés Megyei Hírlapnak azt mondta, a devizahitelesek megsegítése az áruhitelekre nem terjed ki, de a lakáshitelüket forintban törlesztők számára is segítséget nyújt majd a kormány.

“A programot az áruhitelekre — beleértve a gépjárműhiteleket is —, nem tervezzük kiterjeszteni. Azoknak tudunk segíteni, akiket az a veszély fenyeget, hogy fedél nélkül maradnak. Döntöttünk: Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, és ezt meg kell érteniük a bankoknak is – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik