Belföld

Kártérítést követelne a Jobbik a vitatott hirdetés miatt

A Jobbik szerint sérti az önkormányzati voksolás tisztaságát az, ha a Magyar Rádió és a Magyar Televízió továbbra sem sugározza a párt reklámjait.

Dúró Dóra szóvivő elmondta: a MTV kedden reggel sem adta le a Jobbik hirdetését, noha az Országos Választási Bizottság hétfői ülésén jogsértőnek minősítette, hogy a közmédiumok a “cigánybűnözés” kifejezés elhangzása miatt megtagadták a reklám befogadását, és a kifogásolt szót kisípolva tartalmazó verzió lejátszásától is elzárkóztak.

A határozat ellen a Legfelsőbb Bíróságon lehet jogorvoslattal élni, ha ez megtörténik, a testület legkésőbb pénteken hozhat jogerős döntést. Így a hirdetések már csak szombaton hangozhatnának el, hiszen a választás vasárnap lesz.

Dúró Dóra ezzel kapcsolatban kifejtette: változatlanul arra kérik a közmédiumokat, hogy az önkormányzati választásig hátralévő időben a szerződésben foglaltaknak megfelelő számban sugározzák a párt reklámjait. Ha ez nem történik meg – és esetleges jogorvoslati kérelem nyomán a Legfelsőbb Bíróság is nekik ad igazat -, a Jobbik kártérítési pert indít – közölte a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik